ekowood-woonconcept-onze-partners-derix

Derix

Hout is een duurzame en circulaire grondstof en de enige grondstof die weer aangroeit. Het hout van Derix is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, wat betekent dat er voor elke boom die wordt gekapt minimaal één nieuwe boom wordt teruggeplant.

95% van het hout komt uit bossen in Duitsland en Scandinavië, vrachtwagens rijden dus niet onnodig ver naar de fabrieken. En doordat hout, in vergelijking met beton en staal een licht materiaal is, rijden ze ook minder vaak. In de fabrieken van Derix wordt het hout verwerkt tot gelamineerd hout en X-LAM. Daarbij wordt het tot de laatste centimeter benut.

ekowood-woonconcept-onze-partners-wienerberger

Wienerberger

ClickBrick van Wienerberger wordt gemaakt van klei en is een droogstapelsysteem wat recyclebaar, demontabel en cradle to cradle is. Door de open stootvoegen ontstaat een sterk ventilerende gevel, die hierdoor volledig onderhoudsvrij is en een frisse uitstraling behoudt.  ClickBrick wordt per woning specifiek geproduceerd en geleverd, hierdoor wordt overtollig afval voorkomen. 

Wienerberger heeft onze bouwlocatie van de Ekowood Pakhuizen in Leeuwarden gebruikt voor een instructiefilm van de ClickBrick Pure⤵. 

Instructiefilm
Ekowood-woonconcept-houtbouw-moso-bamboo

Awood

Bamboe is de bouwstof van de toekomst! Dit komt door de zeer hoge groeisnelheid van bamboe stengels welke elke 5 jaar worden geoogst. Bamboe reclycled zichzelf dus 5 keer tijdens de 25-jarige garantieperiode.

 

Moso Bamboo X-Treme gevelparket neemt nauwelijks water op door de zeer hoge dichtheid en droogt hierdoor snel. Bovendien vergrijst het gevelparket op een natuurlijke wijze en maken algen en schimmels minder kans. Groot pluspunt is dat het gevelparket nauwelijks onderhoud nodig heeft! Het product heeft brandklasse B, is BREEAM gecertificeerd en is CO2 neutraal.

Ekowood-woonconcept-houtbouw-modiwood

Raab Kärcher Green Works

ModiWood is thermisch gemodificeerd hout (vuren of grenen) wat wordt verhit en daarna afgekoeld om duurzame eigenschappen (klasse I/II) te krijgen. Thermische modificatie is een zeer milieuvriendelijk proces dat zonder het gebruik van chemicaliën wordt uitgevoerd. Hierdoor is de duurzaamheid van het hout sterk verbeterd ten opzichte van de oorspronkelijke natuurlijke duurzaamheid. Door de thermische behandeling krijgt het hout een door-en-door donkere kleur en is het harsvrij.

 

Het product is onderhoudsvriendelijk, heeft een garantieperiode van 10 jaar, is PEFC™ gecertificeerd en heeft een KOMO® productcertificaat.

ekowood-woonconcept-onze-partners-voortman

Voortman Keukens

Voortman Keukens produceert duurzame keuken voor een betere wereld. De productie is klimaatneutraal. De positieve besparingen die reeds zijn gerealiseerd, worden gecompenseerd. Daarnaast produceren ze gezonde woonkeukenmeubelen onder de labels PURemission en PUResist.

Ook de apparatenleveranciers produceren duurzaam. In 2020 is 20.000 ton gerecycled plastic gebruikt in de apparaten, en is de hoeveelheid gerecycled staal met 22% verhoogd. 

ekowood-woonconcept-onze-partners-exasun

Exasun

De panelen van Exasun zijn duurzaam, waterdicht en esthetisch. hebben een matte uitstraling en een onzichtbaar montage systeem. Ze zijn gemaakt van gehard dubbel glas, hebben een matte uitstraling en een onzichtbaar montage systeem. Bovendien zijn de panelen zeer sterk, eenvoudig in onderhoud en brandveilig.

 

Doordat de productie in Nederland plaatsvindt is de carbon footprint laag en zijn de lijnen kort voor ondersteuning. Exasun panelen garanderen een levensduur van meer dan 30 jaar!

ekowood-woonconcept-irpanelen

Greenwinner

Greenwinner levert all-electric oplossingen met infraroodverwarming. Juist bij goed geisoleerde houtbouw woningen is deze vorm van verwarmen een perfecte combinatie. Bij infrarood verwarming komt de warmtestraling direct van de bron (vloerverwarming of paneel).

De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten in de ruimte, zoals meubels, wanden en personen. Die nemen de warmte op en geven dit ook weer af. Dat bij elkaar zorgt voor het comfortabele binnenklimaat en is er minder energie nodig voor het benodigde comfort.

In de praktijk blijkt zelfs dat de thermostaat enkele graden lager kan staan dan bij traditionele verwarming voor een vergelijkbaar comfort.

Ekowood-woonconcept-onze-partners-berkvens

Berkvens

Berkvens is marktleider in totaaloplossingen voor o.a. duurzame binnendeuren met focus op levensduur, innovatie en milieuvriendelijkheid. Zij produceren circulaire binnendeuren met hoogwaardige biobased materialen die zich lenen voor hergebruik of volledige re/upcycling.

In de drie moderne fabrieken van Berkvens wordt fors geïnvesteerd in verduurzaming en innovatie van hun producten. Ook heeft Berkvens een logistiek concept ontwikkeld om de processen op de bouwplaats te verbeteren.

Via de website mijndeur.nl kunnen kopers van nieuwbouwwoningen met een deurenconfigurator heel eenvoudig deursets in hun nieuwe woning samenstellen.